Hlavní obsah

V Ústeckém kraji muselo kvůli vodě z domů zhruba 6000 lidí

– Ústí nad Labem
Právo, ape

Na 6000 lidí muselo v Ústeckém kraji kvůli velké vodě opustit své domovy. Lidé se evakuují ještě v Ústí nad Labem a Děčíně, na Litoměřicku už byla podle hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka evakuace pomalu ukončena.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Dobrovolníci a dobrovolní hasiči staví hráz z pytlů v ulici V Jirchářích u ústeckého hlavního nádraží.

Článek

V Ústí bylo evakuováno 2000 lidí, v Terezíně 1600, v Děčíně více než tisícovka. Povodně si v regionu zatím nevyžádaly žádnou oběť ani těžké zranění. Také evakuace se obešla bez větších problémů. V noci museli záchranáři pomoci lidem, které objevili v ubytovně v Mlékojedech u Litoměřic.

„Vlastník nemovitosti tam 51 lidí ponechal jejich osudu, v ubytovně bylo už půldruhého metru vody. Museli je zachraňovat hasiči na člunech. Prošetřovat podnikatele bude policie,“ uvedl Bubeníček.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Do pytlování se v Ústí zapojila řada dobrovolníků

Evakuace končí na Litoměřicku, z bytů a domů odcházejí ještě obyvatelé Ústí nad Labem a Děčína. Novinářům to dnes po jednání krizového štábu řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).

V kraji zbývají pro přejezd aut přes Labe už jen dva mosty – jeden v Litoměřicích, druhý v Roudnici nad Labem. Prioritou kraje je podle Bubeníčka udržení jejich průjezdnosti, a proto tam byl zakázán vjezd nákladních aut.

V Ústí byla vyklizena řada obchodů pod Mírovým náměstím, uzavřeno je i nedaleké obchodní centrum Forum. Dobrovolníci se zapojili do pytlování a stavějí valy například v ulici V Jirchářích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám