Hlavní obsah

Schwarzenberg provedl v úřadě genocidu lidí blízkých ČSSD, zaútočil Škromach

Novinky, jov

Místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach si vzal v sobotu na paškál ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) kvůli sporu s prezidentem Milošem Zeman o jmenování nových velvyslanců. Ministra obvinil, že poté, co provedl „genocidu“ lidí blízkých ČSSD, obsazuje místa v diplomacii svými známými.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zdeněk Škromach

Článek

Škromach na svém facebookovém profilu nejprve informoval, že se zúčastní rybářského dětského dne a kácení máje. Následně se „zasekl“ do Schwarzenberga.

„Proč vlastně žádná média neinformují, že ten „ctnostný“ předseda TOP09 a místopředseda Nečasovy vlády Karel Schwarzenberg obsazuje místa v české diplomacii svými kamarády a známými? Poté, co provedl „genocidu“ všech, kdo se jen ochomejtli kolem ČSSD na zastupitelských úřadech i ministerstvu, se nyní snaží zakopat svoje lidi, kde se dá,“ obvinil místopředseda sociální demokracie ministra zahraničí.

Ve sporu o velvyslance se Škromach postavil na stranu prezidenta Zemana. „Že se mu v tom pan prezident Miloš Zeman snaží zabránit, je jen dobře. I „Karel“ ví, že jeho čas se krátí,“ dodal místopředseda ČSSD.

Prezident v pátek oznámil, že chce problém se jmenováním velvyslanců vyřešit na schůzce s premiérem Petrem Nečasem (ODS). Zemanovi se nelíbí, že se Schwarzenberg chystá na neobsazená místa vyslat místo velvyslanců jen chargé d´affaires. Nečasovi se ale do půtky mezi oběma politiky vstupovat nechce.

Reklama

Výběr článků

Načítám