Hlavní obsah

TOP 09 se na spolupráci s ČSSD v Praze neshodla

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtvrteční jednání mezi TOP 09 a ČSSD o spolupráci na pražském magistrátu posun nepřineslo. Podle TOP 09 prosazuje ČSSD některé naprosto nepřijatelné principy. Sociální demokraté naopak tvrdí, že TOP 09 odmítá kompromisy. Šéf zastupitelů TOP 09 Jiří Vávra uvedl, že se jeho strana pokusí nalézt s ČSSD alespoň "minimalistickou shodu".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zastupující primátor Tomáš Hudeček (vlevo) a šéf pražských zastupitelů TOP 09 Jiří Vávra

Článek

Vávra zmínil několik bodů, které jeho strana odmítá jako populistické návrhy. Odmítá zejména zapojení KSČM do vlády v Praze. Nechce rovněž přistoupit k závazku, že by se nezvyšovalo jízdné v dopravním podniku. Podle Vávry TOP 09 odmítá skokové zvýšení ceny jízdného, nicméně navýšení cen o inflaci nelze podle něj a priori odmítat, neboť by mohl dopravní podnik skončit v insolvenci.

TOP 09 rovněž odmítá snahy ČSSD zabránit odkupu podílů v městských firmách, "kšeftování" s územním plánem a odmítání uzavřených výběrových řízení, které by mohlo ohrozit například dostavbu tunelu Blanka.

"TOP 09 přistoupila k jednání z pozice síly. Domnívali jsme se, že jednáme o nejpalčivějších problémech, které se tu nakupily za vlády rady exprimátora Bohuslava Svobody," řekl k jednání předseda zastupitelského klubu ČSSD Miroslav Poche.

ČSSD míní, že se TOP 09 pokusí opět dohodnout s ODS. "ODS nechce jednat, musíme usilovat o shodu s  ČSSD," oponoval Václav Novotný (TOP 09). Strana očekává, že jednání bude velmi náročné. Pokračovat má v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám