Hlavní obsah

Sobotka: S Paroubkem o návratu do ČSSD nejednám

Novinky, Jiří Ovčáček

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v pondělí popřel, že vyjednával se svým předchůdcem ve funkci a současným lídrem strany LEV 21 Jiřím Paroubkem o návratu do řad sociální demokracie. Odmítl tak tvrzení bývalé místopředsedkyně ČSSD Marie Benešové.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Jednání mezi sociální demokracií a Jiřím Paroubkem neprobíhají. O nic takového neprojevil Jiří Paroubek zájem,“ řekl Sobotka Novinkám. Doplnil, že jednání s Paroubkem nevede ani osobně. Nepředpokládá přitom, že by k něčemu takovému do parlamentních voleb došlo.

Sobotka připomněl, že s Paroubkem jednal v minulosti, kdy byl členem ČSSD a hrozil odchodem ze stranických řad, což nakonec učinil. „Samozřejmě jsem velmi intenzivně jednal s Jiřím Paroubkem, když byl členem ČSSD a zvažoval odchod. Považoval jsem to za chybné rozhodnutí,“ uvedl šéf sociální demokracie s tím, že vývoj strany LEV 21 mu dal za pravdu.

Možnost návratu do ČSSD odmítl i Paroubek. „V prvé řadě se rozhodně nechystá žádný návrat Jiřího Paroubka do Lidového domu, ani nedošlo k žádným jednáním o takové věci mezi předsedou LEV 21 a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou či kýmkoliv jiným,“ sdělil lídr strany LEV 21 v tiskové zprávě. Podle Paroubka jde „o spekulaci nejhrubšího zrna šířenou jen a pouze Marií Benešovou“.

Benešová: Slýchám o tom od lidí z ČSSD

Bývalá místopředsedkyně sociální demokracie v rozhovoru pro časopis Týden přišla s tvrzením, že chce Paroubek za ČSSD kandidovat. „Paroubek by chtěl totiž sám kandidovat zase za sociální demokracii. Slýchám, že by se rád vrátil. Jednal na toto téma údajně i s panem Sobotkou a zřejmě tam padla nějaká dohoda,“ uvedla Benešová. Doplnila, že informaci má „od lidí ze sociální demokracie“.

Benešová v pondělí na Sobotkovo dementi reagovala slovy, že o jednání s Paroubkem zaslechla z více zdrojů v rámci ČSSD. „Slýchám to z více stran, a to z Ústeckého kraje i z Prahy, že k té komunikaci dochází,“ řekla Novinkám bývalá místopředsedkyně sociální demokracie.

Reklama

Výběr článků

Načítám