Hlavní obsah

Prioritou pražské ČSSD není koalice s TOP 09, řekl Sobotka

Novinky, val
Praha

Celostátní vedení ČSSD jednalo v pátek se zástupci klubu pražských zastupitelů této strany. Právě o ČSSD se hovoří jako o možném partnerovi TOP 09 ve vedení Prahy poté, co byl ve čtvrtek odvolán primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Sobotka odmítl, že by cílem ČSSD byla koalice s TOP 09.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Vedení ČSSD nepřijalo na svém pátečním jednání žádné stanovisko k situaci na pražském magistrátu. Sobotka ale upozornil, že prioritou ČSSD rozhodně není vstup do koalice s TOP 09. Dodal, že koalice v krajích a v obcích nereflektují koalice ve vládě.

Se zástupci pražské ČSSD se prý shodli na nutnosti dodržet programové cíle. Mezi nimi jmenoval nezdražování jízdného, poplatků za odpad či převod velkých nemocnic. Také je podle Sobotky třeba najít řešení vleklých finančních problémů, do kterých se Praha dostala za minulého vedení. „Cíle nejsou malé a nebude jednoduché jich dosáhnout,“ podotknul.

„TOP 09 a ODS si v souvislosti s Prahou absolutně nemají co vyčítat,“ prohlásil Sobotka v souvislosti s finančním stavem hlavního města. Pravicové vlády podle něj nebyly za roky vládnutí schopny vyřešit nejtíživější problémy. Podle něj tvoří dluhy hlavního města Prahy zhruba polovinu z 50 miliard korun, které dluží dohromady všechny kraje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám