Hlavní obsah

Miloše Zemana čekaly v Brně fanfáry i demonstranti

Právo, mh, pko
Brno
Aktualizováno

Několik desítek převážně mladých lidí čekalo v úterý odpoledne na prezidenta Miloše Zemana při jeho návštěvě Nejvyššího soudu v Brně. Na narychlo svolané demonstraci protestovali proti tomu, že Zeman odmítá jmenovat Martina C. Putnu profesorem. Lidé si sebou přinesli několik transparentů, lahví slivovice a popelníčků. Při příjezdu pak prezidenta uvítali mohutným skandováním věty „Není nám to putna!“

Protesty při návštěvě Miloše Zemana v BrněVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Jako studenti nesouhlasíme s jakýmkoli omezováním akademických svobod. Natož takovým, které je zdůvodňováno pochybnými argumenty hraničícími až s homofobií a omezováním svobody projevu,“ řekl jeden z organizátorů Petr Soukeník s odkazem na to, že Zemanovi se nelíbila Putnova účast na pochodu homosexuálů, kde nesl transparent s nápisem "Katolické buzny zdraví Bátoru“.

I proto měli někteří demonstranti v rukou transparenty s nápisem „Buzny z Krna zdraví alkoholika z Hradu“.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na prezidenta Miloše Zemana čekali v Brně demonstanti

Iniciativa Žít Krno představuje alternativní pohled na dění v moravské metropoli, kterou recesisté přejmenovali na Krno.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na prezidenta Miloše Zemana čekali v Brně demonstanti

Zeman po příjezdu neztratil glanc a demonstrantům zamával. Poté se přivítal s předsedkyní NS Ivou Brožovou a odešel na jednání. Demonstranti si pak připili přinesenou slivovicí proti viróze, vybrali nejhezčí popelník pro prezidenta a začali se rozcházet.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Miloš Zeman s brněnským primátorem Romanem Onderkou.

Dopoledne přivítal prezidenta v Brně primátor Roman Onderka (ČSSD). Zeman se setká i s hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD).

Prezident Miloš Zeman na návštěvě v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám