Hlavní obsah

ODS v Královéhradeckém kraji povede odvolaný starosta

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Martin Puš, zastupitel Královéhradeckého kraje a starosta Jičína, kterého loni po deseti letech odvolali jičínští zastupitelé z funkce, byl v pondělí večer zvolen novým předsedou regionální organizace ODS v Královéhradeckém kraji. Nahradil Zdeňku Horníkovou, která z tohoto postu odstoupila poté, co se stala viceprezidentkou Národního kontrolního úřadu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Puš, který šel do volby s podporou královéhradecké a jičínské oblasti, získal 52 hlasů, jeho protikandidát, starosta Trutnova Ivan Adamec, pouze 38. Adamec již v čele ODS na Královéhradecku stál, ovšem v posledních řádných volbách svou kandidaturu stáhl. Zvolena byla tehdy právě Horníková.

„Volilo mne nakonec víc delegátů sněmu, než pouze z těchto dvou oblastí. Jsem člověk, který ctí kolektivní práci. Proto jsem nabízel spolupráci i těm členům ODS, kteří měli jiného favorita,“ řekl Právu.

Podle nového předsedy bude před supervolebním rokem 2014 důležité získat zpět ztracenou důvěru voličů. Například už na podzim by rád zveřejnil možnou kandidátku do nadcházejících parlamentních voleb tak, aby všichni případní kandidáti měli dostatek času na přípravu kampaně.

Pušův mandát není dvouletý, ale je omezen pouze do února 2014, kdy by skončilo původní volební období odstoupivší předsedkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám