Hlavní obsah

Za chybějící dokumenty k tendru zaplatí vnitro pokutu tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj potvrdil třímiliónovou pokutu pro ministerstvo vnitra. Resort neuchoval dokumentaci k tendru na licence k produktům Microsoft. Zakázka souvisí s výplatou sociálních dávek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministerstvo vnitra pod vedením Jana Kubiceho bude muset platit pokutu kvůli dokumentaci ohledně tendru z roku 2008.

Článek

Resort zahájil zakázku v roce 2008, kdy byl ministrem vnitra Ivan Langer (ODS). Na základě uzavřené rámcové smlouvy a následné prováděcí smlouvy a šesti dodatků byl mimo jiné vytvořen systém výplaty sociálních dávek pro ministerstvo práce a sociálních věcí.

Resort vnitra však podle ÚOHS zaslal dokumentaci po značných průtazích nekompletní. "Následně se ukázalo, že ministerstvo nemá k dispozici originál dokumentace, nýbrž její prostou kopii. Některé podstatné dokumenty, jako například nabídka vybraného uchazeče Fujitsu Technology Solutions, s. r. o., chyběly úplně," uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Ministerstvo sice argumentuje, že jeho postupem nikomu nevznikla škoda a ani nebyl znemožněn přezkum tendru, podle ÚOHS ale zadavatelé musejí uchovávat dokumentaci o veřejné zakázce pět let od uzavření smlouvy s vítězem tendru.

Výběr článků

Načítám