Hlavní obsah

Jan Fischer má novou práci v CE Group, spoluvlastník platil jeho dluhy

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer už má novou práci. Přijal nabídku energetické skupiny CE Group, kterou spoluvlastní jeho známý Ladislav Dráb. Podnikatel přitom v dubnu věnoval Fischerovi 2,9 miliónu na úhradu dluhů za volební kampaň pro přímou volbu hlavy státu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Fischer těsně po prezidentských volbách

Článek

„Jan Fischer přijal nabídku energetické skupiny CE Group, ve které bude zodpovídat za strategické řízení projektů energetického komplexu Rožná a připravovaného vysokotlakého plynovodu Mozart. V této pozici uplatní své ekonomicko-analytické, komunikační a vyjednávací schopnosti, kterých nabyl za dlouholetého působení v české státní správě, jako předseda vlády ČR a nepochybně i mezinárodní zkušenosti získané během dvouleté činnosti v pozici viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj,“ informovala ve čtvrtek energetická skupina v tiskové zprávě.

Dráb, který je též šéfem představenstva CE Group, popřál Fischerovi úspěch. A zmínil i svou podporu v prezidentské kampani. „Podporoval jsem Jana Fischera v prezidentské volbě a jsem rád, že se teď stává mým kolegou. Vážím si jeho schopností i zásadových postojů a přeji mu mnoho úspěchů v nové práci,“ sdělil Dráb.

Fischer chce podle svých slov přispět k dalšímu rozvoji firmy. „Možnost pracovat v energetice mě oslovila ze všech zvažovaných nabídek nejvíc. CE Group je mladá, dynamická společnost a svými zkušenostmi chci přispět k jejímu dalšímu rozvoji,“ uvedl podle tiskové zprávy.

V době odevzdání účetnictví za prezidentskou kampaň na konci března dlužil Fischer kolem osmi miliónů korun. S věřiteli se ale podle svých slov dohodl na splátkovém kalendáři. Poté, co v prvním dubnovém týdnu poslal Dráb Fischerovi 2,9 miliónu korun, klesnul podle správce účtu Martina Hakaufa dluh na 5,3 miliónu korun.

CE Group
Společnost CE Group se zabývá energetikou, zastřešuje firmy Česká energie, a.s., Česká plynárenská a.s., GSCeP, a.s. a České plynovody a.s. První z nich byla založená v roce 2002, ostatní později.
Firmy zajišťují dodávky elektřiny a plynu, především pro podnikatele. Usiluje také o vlastní podzemní zásobník plynu. Skupina působí i v USA, kde mapuje nové technologie v oblasti alternativní zdrojů.
Ladislav Dráb sedí v dozorčí radě všech čtyř firem a ve všech je předsedou představenstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám