Hlavní obsah

Patříte mezi klenoty ČSSD, "ocenil" Nečas benjamínka strany

Novinky, jas

Premiér Petr Nečas (ODS) byl po delší době ve čtvrtek přítomen na poslaneckých interpelacích. Odmítl, že by se řečnické konfrontaci s opozicí vyhýbal, a označil se za vášnivého diskutéra. Poslanci ČSSD Adamu Rykalovi, který jej vyzval, aby častěji chodil "mezi lidi", pak opáčil, že tak činí. Na poslancovu adresu navíc odtušil, že coby premiéra jej občané nepochybně poznávají častěji než jeho.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Rykala požádal premiéra a vládu, aby již lidem a ekonomice nepůsobili problémy, a Nečasovi doporučil častější konfrontaci s názory veřejnosti. "Doporučuji vám, abyste se šel podívat ven mezi lidi," vyzval Rykala premiéra.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Bc. Adam Rykala

"Mezi lidmi jsem pravidelně, " reagoval premiér na výtku, že není obeznámen se stavem ekonomiky. "I díky tomu, že tento obličej nejde příliš schovat, tak mě určitě potká a osloví více lidí než vás, přestože patříte mezi klenoty moravskoslezské ČSSD," opáčil pobaveně Nečas na adresu interpelujícího, který je v 26 letech nejmladším zvoleným poslancem.

Podle premiéra má ČR ekonomické problémy, ale po provedení reforem se již může vláda zaměřit na ekonomický růst.

Nečas poslanci v reakci na slova o škodlivosti nynější vlády připomněl skandály kabinetů sociální demokracie a připomněl zejména někdejšího premiéra Stanislava Grosse, jehož sarkasticky označil za "největšího a nejúspěšnějšího podnikatele od dob Tomáše Bati".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám