Hlavní obsah

Sobotka s Haškem urovnali své spory o stínovou vládu

Novinky, val
Praha

Předseda a první místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka a Michal Hašek urovnali svůj spor ohledně obsazení stínové vlády. Hašek minulý týden po zveřejnění jmen stínových ministrů naznačil, že takovéto složení může znamenat vykopání válečné sekery s prezidentem Milošem Zemanem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Michal Hašek, Lubomír Zaorálek a Bohuslav Sobotka na sjezdu ČSSD v Ostravě

Článek

Hašek minulý čtvrtek Sobotkovi připomněl, že na sjezdu v Ostravě apeloval na maximální sjednocení sociálních demokratů a na zakopání válečné sekery s prezidentem  Milošem Zemanem. „Je trochu v rozporu, že ve stínové vládě není Zdeněk Škromach, který byl nejúspěšnější ve volbě řadových místopředsedů, a naopak že se tam objevují lidé, kteří tu více tu méně otevřeně podporovali pravicového kandidáta Schwarzenberga,“ řekl Hašek minulý týden Právu. [celá zpráva]

Nyní oba aktéři pře považují spor za zažehnaný. Na úterní tiskové konferenci po prvním jednání nové stínové vlády se shodli, že se musejí zaměřit na společného nepřítele, nikoli na vnitrostranické spory.

„Co mělo padnout, padlo na vnitrostranické půdě. Kdo se těšil na nějakou válku uprostřed sociální demokracie, má smůlu,“ prohlásil v úterý Hašek. „Našimi soupeři jsou lidé v ODS a TOP 09, našimi soupeři nejsou sociální demokraté,“ dodal.

Sobotka upřesnil, že při úterním jednání nedošlo k žádným rozepřím na toto téma. „Nezaznamenal jsem žádnou polemiku, žádnou disharmonii,“ podotkl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám