Hlavní obsah

Škody na vybuchlé budově se vyšplhají na 10 miliónů, odhaduje pojišťovna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pondělní výbuch v domě v centru Prahy způsobil podle prvních odhadů pojišťovny škody na budově za zhruba deset milionů korun. Řekl to Jiří Cívka, mluvčí Generali pojišťovny, u které je nemovitost pojištěna. Škody na budově ale mohou být vyšší, výbuch navíc poškodil i okolní domy.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

"První hrubý odhad škody je deset miliónů korun. Je potřeba zdůraznit, že reálná výše škody bude záviset na posouzení budovy statikem. Jinými slovy, zda bude nutné budovu strhnout, či nikoliv," uvedl Cívka.

Exploze plynu v Divadelní ulici zranila čtyři desítky lidí, většinu z nich lehce. Příčinou byl podle vedení Prahy únik plynu.

Čtyřpodlažní dům v Divadelní ulici 334/5 vybuchl kolem 10:00. Co do počtu zraněných jde o nejničivější explozi v České republice za poslední roky.

Do poškozených domů od výbuchu plynu se vracejí obyvateléVideo: Novinky

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na Divadelní uliciVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Související články

Světová média informují o explozi v Praze

O výbuchu v Praze okamžitě informovala světová média, záběry z místa výbuchu přinesla televize SkyNews, která měla explozi jako hlavní zprávu. Podobně...

Výběr článků

Načítám