Hlavní obsah

Květen bude mírně chladnější a deštivější

Krásné počasí s víkendem vezme za své, od pondělí do 26. května budou teploty pod dlouhodobým průměrem, naopak srážky budou průměrné až nadprůměrné. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou zveřejnil v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Rozkvetlá sakura

Článek

Po dvou teplotně nadprůměrných týdnech bude následující týden chladnější. Také další tři týdny budou podle meteorologů teplotně průměrné nebo jen slabě podprůměrné.

Týden od pondělí 29. dubna bude zřejmě srážkově nadprůměrný. V těch dalších meteorologové čekají srážky spíše podprůměrné. Nadprůměrné by však zase měly být od 20. května.

Průměrná teplota v České republice mezi 29. dubnem a 26. květnem vypočítaná na základě údajů z let 1981 až 2010 činila 13,4 stupně Celsia.
Průměrný úhrn srážek dosáhl 62 milimetrů.

Týden bude oblačný

V týdenní předpovědi meteorologové uvedli, že v pondělí bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi deseti až šesti stupni, nejvyšší denní 14 až 18. Podobné počasí bude také v úterý a ve středu.

Od čtvrtka do neděle pak bude oblačno, místy přeháňky, přechodně až polojasno. O víkendu bude přibývat oblačnosti i bude více pršet. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Denní teploty by měly být malinko vyšší - mezi 15 až 20 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám