Hlavní obsah

Nehoda autobusu s francouzskými školáky má druhou oběť

– Plzeň/Remeš

Nehoda francouzského autobusu, který 8. dubna havaroval na sjezdu z dálnice D5 u Rokycan, má druhou oběť. V plzeňské fakultní nemocnici ve středu i přes péči lékařů podlehl vážným zraněním poslední z hospitalizovaných lidí. ČTK to ve čtvrtek řekla bez dalších podrobností administrátorka nemocnice.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda u Rokycan si vyžádala dva lidské životy.

Článek

Podle webu deníku L'Union L´Ardennais podlehl zraněním řidič autobusu.

Autobus sjel v pondělí 8. dubna ráno u dálničního sjezdu u Rokycan z dálnice a zabořil se přední částí do svahu. Cestovalo v něm 41 lidí, z toho bylo 36 studentů víceletého lycea v Remeši. Patnáctiletá studentka při nehodě zemřela. Dalších 23 lidí odvezly sanitky do nemocnice.

Šofér, zaměstnanec společnosti Champagne Mobilités, u níž působil 14 let a byl považován za zkušeného řidiče, byl jediným ze zraněných, který po nehodě nebyl repatriován do vlasti, uvedl francouzský server.

Nehodu dál vyšetřuje policie, která doplňuje důkazy. Jedním z nich měl být i výslech řidiče, který nemohli policisté kvůli zdravotnímu stavu muže provést.

Prvních 17 dětí, které z nehody vyvázly bez zranění nebo jen s menšími oděrkami, odletělo do Francie hned v den nehody večer. Ve středu, druhý den po nehodě, odvezly sanitky a mikrobusy z nemocnice na letiště 18 lidí, dva dospělí odcestovali do Francie minulé úterý. Jeden dospělý pacient a poslední zraněné dítě odjeli v minulých dnech, řekla v úterý mluvčí nemocnice Renata Kroupová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám