Hlavní obsah

Teploty budou atakovat třicítku, jen víkend bude deštivý

Novinky, val
Praha

Poslední dubnové dny přinesou vysoké odpolední teploty a slunečné počasí. Místy se mohou maxima vyšplhat i přes 28 stupňů Celsia. Ochladí se pouze o nadcházejícím víkendu, kdy se také dočkáme dešťových srážek. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtvrtek bude převážně slunečný s jasnou nebo polojasnou oblohou. Oblačno může být pouze na Liberecku a Královéhradecku. Teploty vyšplhají na 21 až 25 stupňů.

Podobně tomu bude v pátek, kdy bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu, takže naměříme 24 až 28 stupňů. Zároveň ale v pozdějších hodinách začne Českou republiku od západu ovlivňovat studená fronta, která s sebou přinese noční přeháňky a bouřky.

V sobotu bude zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami, případně se mohou dostavit i bouřky. Teploty klesnou na 15 až 19 stupňů, přičemž tepleji bude na východě republiky.

V neděli se opět vyjasní

Také v neděli bude zpočátku dne oblačno až zataženo, zejména na Moravě se mohou občas vyskytnout přeháňky. Během odpoledne by však mělo oblačnosti ubývat až na polojasno. Odpolední maxima se přitom budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni.

V následujících dvou dnech se vrátí slunečné a velmi teplé dny. Rtuť teploměru podle Honsové vystoupá na 24 až 28 stupňů, místy by ale podle ní mohlo být i tepleji. Připomněla, že loni 27. dubna naměřili meteorologové v Praze-Karlově 30 stupňů, noc z 27. na 28. dubna byla prý na některých místech dokonce tropická, když teploty v noci neklesly pod 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám