Hlavní obsah

Zeman dorazil do Vídně, setkal se s rakouským prezidentem Fischerem

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman dorazil v úterý před polednem do Vídně. Přivítat jej přišel jeho rakouský protějšek Heinz Fischer.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Prezident Miloš Zeman po přistání ve Vídni.

Článek

Zeman během své dvoudenní návštěvy Rakouska ve Vídni osobně poděkuje bývalému soc. dem. kancléři Franzi Vranitzkému za podporu v přímé volbě hlavy státu. Zeman se s Vranitzkým setkal loni v prosinci, exkancléř tehdy prohlásil, že považuje Zemana za nejlepšího kandidáta na post prezidenta.

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Prezident Miloš Zeman s rakouským protějškem Heinzem Fischerem a první dámy Ivana Zemanová a Margit Fischerová.

Ivana Zemanová si za doprovodu Margit Fischerové prohlédne klenotnici dvorního hradu Hofburg. V plánu má i návštěvu školy J. A. Komenského. Doprovod první dámě bude dělat dcera Kateřina.

Foto: Jiří Ovčáček/MMS, Novinky

Zemana doprovodila i jeho dcera Kateřina.

Podobně jako na Slovensko vzal s sebou Zeman delegaci podnikatelů společně s prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslavem Hanákem.

V úterý bude český prezident přednášet v sídle rakouské Hospodářské komory na téma „Možnosti rozšířené spolupráce středoevropských zemí“.

Prezidenta doprovází Kuba i Hašek

Zemana do Rakouska doprovodil také ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS). Jedním z témat jednání by se mohla stát dostavba Temelína. Do Vídně zamířil i první místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Ten chce debatovat o přeshraniční spolupráci. Hašek doprovodil Zemana už na jeho první zahraniční cestě na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám