Hlavní obsah

Stovky lyžařů se v Krkonoších loučily se sněhem

Právo, Vladislav Prouza

Závěr letošní lyžařské sezóny provázela na rozdíl od soboty nedělní invaze turistů. Zatímco zamračená sobota přilákala do každého z trojice ještě otevřených skiareálů pouhé desítky lidí, v neděli, provázené slunečnou oblohou, jich byly už stovky.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Krkonoše - Janské Lázně, 21. dubna 2013

Článek

Turistů brázdících o posledním lyžařském víkendu za tři stovky krkonošské sjezdovky přijelo v neděli zhruba tolik jako uprostřed zimy. "Jde o návštěvnost podobnou vrcholné sezóně. To samé lze říci o sjezdovkách. Lanovka jezdí plná a tratě jsou při minus jednom stupni optimálně umrzlé," konstatoval Milan Goč ze Sportovního areálu v Harrachově, kde v neděli lyžovalo možná sedm stovek lidí.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Krkonoše - Janské Lázně

Sjezdovky sice držela pohromadě teplota pod bodem mrazu, rtuť teploměru na přímém slunci ale překračovala po nedělním poledni třicet stupňů. Lidé konečně dostali šanci naplno využít jeden z mála slunečních dnů letošní zimy. "Nahoře už některé ženy rozbalují overaly skoro po prsa," zavtipkoval Goč.

Sezóna v Krkonoších začala okolo loňského osmnáctého prosince a končí v neděli 21. dubna úderem šestnácté hodiny v posledních jezdících skieareálech ve Špindlerově Mlýně, Skiresortu Černá hora včetně Pece pod Sněžkou a Harrachově.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrchol Černé hory byl v sobotu na rozdíl od neděle skoro vylidněnýVideo: Vladislav Prouza, Právo

Areály v hlavních krkonošských střediscích jely nepřetržitě skoro 130 dnů. "Loni jsme končili 22. dubna. Lyžařských dnů bylo zhruba stejně. Opticky to jenom zkreslila dlouhá zima v nížinách. Tady byla stejně dlouhá. Sjezdovky jsou však v porovnání se stejným obdobím loňského roku daleko lepší," konstatoval Goč.

Letošní zima vzdor absenci slunečných dnů přilákala do Krkonoš viditelně více turistů než loni. Skiareály a hotely si však nijak výrazně nepolepšily. Zisky z vyšší návštěvnosti shrábla letos zvýšená daň z přidané hodnoty a rostoucí ceny vstupů, hlavně energií.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Krkonoše - Janské Lázně

Reklama

Výběr článků

Načítám