Hlavní obsah

Státní zástupce podal obžalobu na Vondrouše, který střílel na Klause

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Státní zástupce podal v úterý obžalobu na Pavla Vondrouše, který loni v Chrastavě vystřelil na tehdejšího prezidenta Václava Klause. Informovala o tom Česká televize. Vondroušovi hrozí za násilí proti úřední osobě šest let vězení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Vondrouš před Sněmovnou.

Článek

Šestadvacetiletý muž vystřelil na prezidenta loni v září při otevírání nového mostu v Chrastavě. Prezident procházel davem lidí, v němž byl i Vondrouš oblečený v maskáčích. Útočník zblízka na Klause několikrát vypálil z airsoftové pistole. Z místa pak odešel, aniž prezidentova ochranka zasáhla, a dokonce poskytl rozhovor novinářům.

Prý chtěl svým činem upozornit na to, že politici nenaslouchají lidem. Klause si vybral proto, že ho považuje za jednoho z lidí, kteří stojí za současným špatným stavem České republiky.

Vedoucí okresního státního zastupitelství Ivan Bernátek před dvěma týdny zamítl žádost Vondroušova obhájce Jiřího Vyvadila o zastavení stíhání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám