Hlavní obsah

Zeman se sešel s prezidentem ČLK Kubkem

– Praha

Prezident Miloš Zeman se ve středu sešel s prezidentem České lékařské komory (ČLK) Milanem Kubkem. O schůzku požádal Kubek, který Zemana informoval o krizi ve zdravotnictví a seznámil ho s textem petice za zachování kvalitního zdravotnictví. Zeman chce zprostředkovat jednání mezi ministerstvem zdravotnictví, ČLK a odbory. o schůzce informoval mluvčí ČLK Michal Sojka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Pan prezident Zeman považuje zajištění dostupnosti kvalitní a bezpečné zdravotní péče pro všechny občany za prioritu a bude se i nadále vážnou situací ve zdravotnictví zabývat," uvedl Sojka. Zeman je prý "s ohledem na závažnost současné krize" ochoten se osobně podílet na jejím řešení. Jednání ministerstva zdravotnictví, ČLK a odborů chce podle Sojky zprostředkovat v nejkratším možném termínu.

Petici, s níž Kubek Zemana seznámil, šíří komora, odbory i pacientské organizace. Je mimo jiné namířena proti snižování výdajů na zdravotnictví, předraženým lékům či dlouhému cestování k lékaři. Podle Sojky ji podepsalo už více než 90 000 lidí.

Dvouhodinové schůzky se zúčastnil šéf senátorského klubu SPOZ, KSČM a Severočech Vladimír Dryml.

Zeman ve středu také přijal představitele Agrární komory. Agrárníci prezidentovi předložili deset bodů, u nichž od něj požadují podporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám