Hlavní obsah

Silničáři vyzývají k opatrnosti, na vozovkách leží ujetý sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada tuzemských komunikací je sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Silničáři varovali před ujetou vrstvou sněhu na Vysočině, Jesenicku a Vsetínsku. V jižních Čechách zase dopravu komplikuje námraza.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na Žďársku leží, především na silnicích nižších tříd, zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Obezřetní by řidiči měli být ze stejných důvodů také na Jesenicku a Šumpersku, kde se na komunikacích vyskytují zbytky sněhu.

Ostatní silnice v Olomouckém kraji jsou většinou holé a suché, sjízdné bez omezení. Pouze ve výše položených oblastech se může tvořit ledovka. Místy však dopravu může komplikovat mlha.

Ujetá vrstva sněhu leží také na vsetínských silnicích druhé a třetí třídy. Nadále zůstává uzavřený osmikilometrový úsek vozovky u obcí Velehrad a Jankovice na Uherskohradišťsku, důvodem jsou sněhové jazyky. Komunikace se v zimě neudržuje.

V jižních Čechách by měli řidiči dávat pozor na námrazu. Komunikace první třídy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností na Českokrumlovsku a Prachaticku, kde dopravu může navíc komplikovat horší viditelnost. U vozovek nižších tříd se to týká oblastí Českobudějovicka, Jindřichohradecka, Českokrumlovska a Prachaticka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám