Hlavní obsah

Brňané Havlovu uličku nechtějí, rozhodne další anketa

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Skupina příznivců pojmenování brněnské uličky spojující park pod Petrovem s Divadlem Husa na provázku po exprezidentu Václavu Havlovi zatím se svou snahou neuspěla.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Havel se zatím uličky v Brně nedočkal.

Článek

Na základě podnětu lidí shromážděných kolem šéfa divadla Vladimíra Morávka vypsala radnice městské části Brno-střed anketu o tom, zda si lidé přejí zatím bezejmennou uličku věnovat památce zesnulého dramatika a politika. Jenže lidé to v anketě odmítli. Anketa přesto bude dál pokračovat, tentokrát na celoměstské úrovni.

V hlasování podpořilo přes 54% lidí stanovisko, že po Havlovi zatím není vhodné pojmenovávat ulici či jiný veřejný prostor, přes 5% respondentů si myslí, že by Havlovo jméno měla nést hlavní třída připravovaného Jižního centra, a přes 40% hlasujících zatrhlo možnost pojmenovat po Havlovi právě uličku pod Petrovem.

Nepříznivý výsledek hlasování ihned napadli příznivci pojmenování s tím, že anketa byla zmanipulovaná.

„Nedomnívám se, že by anketa na webových stránkách městské části byla nějakým způsobem zmanipulovaná, pouze jeden den tam přibylo výraznější množství hlasů, ale jak pro, tak i proti. Ale aby nikdo nemohl říkat, že hlasování bylo špatné, uděláme ještě jednu anketu, tentokrát celoměstskou,“ vysvětlil starosta Brna-středu Libor Šťástka (ODS).

„Vnímáme, že je to pro Brňany citlivá záležitost a domníváme se, že zrovna o takové záležitosti by měli rozhodnout lidé, a ne úředníci od stolu. Pokud si to nakonec budou lidé přát, tak pojmenování uličky podpořím, ale sám za sebe nejsem příznivcem živelného pojmenovávání,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám