Hlavní obsah

Nový šéf moravskoslezské policie chce zlepšit situaci v problémových lokalitách

Právo, Aleš Honus

Nového krajského ředitele má od tohoto týdne Policie ČR v Moravskoslezském kraji. Stal se jím dosavadní náměstek policejního prezidenta a zároveň bývalý jihomoravský krajský policejní ředitel Tomáš Kužel. Nahradil dosavadního ředitele Tomáše Tuhého, který přechází do funkce náměstka policejního prezidenta pro vnější službu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nový ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel

Článek

„Po devíti letech se vracím tam, kde bydlím. Je to pro mne dobrý pocit,“ řekl Kužel, který v minulosti působil mimo jiné jako šéf okresní policie ve Frýdku-Místku a v Jeseníku.

Mezi hlavní priority v prvních týdnech svého působení zařadil například zlepšení situace v sociálně vyloučených lokalitách na Karvinsku i v některých částech Ostravy. „Budeme zde hledat řešení pro zlepšení bezpečnosti obyvatel,“ řekl Kužel.

Zaměřit se chce také na posílení hlídkové služby, vyhodnocení a stabilizaci běžných provozních výdajů, ale také na potlačování projevů rasismu i diváckého násilí při fotbalových zápasech.

Tomáše Kužela v úterý v Ostravě osobně představil policejní prezident Martin Červíček. „Je to jeden z nejzkušenějších policistů, kteří se dlouhou dobu pohybují v top managementu policie. Jeho práce si velmi cením,“ řekl Červíček.

Plukovník Tomáš Kužel působí u policie od roku 1984. Od roku 1993 pracoval deset let v řadových i vedoucích funkcích pohraniční policie. V roce 2004 se stal ředitelem okresního ředitelství v Jeseníku. Poté působil jako náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku i jako krajský policejní ředitel v Jihomoravském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám