Hlavní obsah

Fischer podá vyúčtování kampaně i s miliónovými dluhy

Novinky, jas

Neúspěšný prezidentský kandidát Jan Fischer podá v pátek v Senátu vyúčtování své kampaně. Podle profesora Jana Pirka, který je předsedou Fischerova volebního výboru, mu stále chybí mezi čtyřmi až pěti milióny korun, které prý Fischer svým dlužníkům uhradí později.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezidentský kandidát Jan Fischer na archivním snímku

Článek

Pirk ve vysílání České televize uvedl, že Fischer je s věřiteli dohodnut na splátkovém kalendáři a zároveň již je domluven s donátory, kteří mu na financování kampaně přispějí. Jejich jména zatím nechce zveřejňovat, ale po poskytnutí peněz budou uvedeni na transparentním účtu kampaně. Dluhy spolu se splátkovým kalendářem budou uvedeny i ve vyúčtování, které Fischer podá.

Pirk zdůraznil, že Fischer nic nedluží státu ani svým spolupracovníkům a veškeré dluhy jsou čistě vůči soukromým subjektům za reklamní služby. Na tom, že vyúčtování nebude v kladných číslech, nevidí Pirk nic divného. Zákon totiž kandidátům neukládá vyrovnané hospodaření.

Fischer si v pátek poslal na volební účet dalších 37 tisíc korun. V týdnu mu dva milióny korun poslal právník Daniel Paľko. Sto tisíc pak obdržel od svého spolupracovníka Jana Nováka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám