Hlavní obsah

Nečasův kabinet vládne nejhůř za posledních 15 let, myslí si Češi

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obliba kabinetu Petra Nečase klesla na minimum. Z šetření Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyplývá, že je se současnou vládou spokojena jen mizivá část lidí. V dlouhodobém horizontu si Nečasův kabinet vede nejhůře od chvíle, kdy CVVM výzkumy na toto téma začalo uskutečňovat, tedy od roku 1998.

Foto: David Ryneš, Novinky

Spokojenost s vládou Petra Nečase

Článek

Společnost se lidí dotazovala na to, jak jsou spokojeni s programem vlády, její činností, komunikací s veřejností, s personálním obsazením vlády a se samotným premiérem.

V drtivé většině případů zaujali lidé negativní stanovisko. Například s činností vlády je spíše spokojeno 8 procent lidí, zatímco 36 procent je spíše nespokojeno a 53 procent rozhodně nespokojeno. S obsazením premiérského postu je spíše či rozhodně spokojeno 13 procent lidí, 82 procent je jich nespokojených.

Spokojenost s vládou Petra Nečase (%)
rozhodně spokojenspíše spokojenspíše nespokojenrozhodně nespokojenneví/-
s programem11736341218/70
s její činností08365338/89
s komunikací0113747511/84
s členy vlády07345547/89
s osobou předsedy1123349513/82

„Ve vztahu k současné vládě Petra Nečase převládá ve všech sledovaných aspektech nespokojenost nad spokojeností, a to vesměs velmi výrazným způsobem. Nejvyšší míra nespokojenosti byla v šetření zaznamenána v případě personálního složení vlády a v případě její činnosti, s nimiž nespokojenost vyjádřilo shodně bezmála devět desetin občanů, zatímco spokojena je pouze necelá desetina,“ konstatovali autoři šetření.

Při pohledu na podobná šetření z minulých let se ukázalo, že si Nečasova vláda stojí v uvedených aspektech nejhůře ze všech kabinetů za posledních 15 let. "Z výsledků je zřejmé, že vláda Petra Nečase je v současnosti historicky nejhůře hodnocenou vládou samostatné České republiky od počátku realizace srovnatelných šetření po nástupu vlády Josefa Tošovského na začátku roku 1998, a to ve všech sledovaných aspektech," uvedlo CVVM.

Reklama

Výběr článků

Načítám