Hlavní obsah

Oteplí se až po Velikonocích, zbytek března bude chladný

• Aktualizováno

Teplejšího počasí se lidé dočkají až po Velikonocích. Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude zbytek března chladný, teplotně nadprůměrný by měl být druhý dubnový týden. V půlce příštího měsíce ale meteorologové očekávají opět ochlazení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ČHMÚ bude druhá půlka března patřit mezi nejchladnější od začátku meteorologických měření. Tomu nasvědčuje i sobotní ráno, kdy padly ve Varnsdorfu a na Milešovce padesát let staré teplotní rekordy. Teploty se zde pohybovaly kolem minus 11 stupňů. [celá zpráva]

Velmi nízké teploty očekávají meteorologové i na přelomu tohoto a příštího týdne. V pondělí by nejnižší noční teploty měly být mezi minus pěti až minus devíti stupni, na severu ČR klesnou až k minus 12 stupňům.

Přes den by pak mělo být od minus tří do jednoho stupně nad nulou. Podobné teploty s občasným sněžením by měly vydržet až do středy, od čtvrtka do neděle by už aspoň přes den mrznout nemělo.

Průměrná teplota v Česku od 25. března do 21. dubna byla v letech 1981 až 2010 sedm stupňů Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 38 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám