Hlavní obsah

Mynář podpoří na post šéfa SPOZ prvního místopředsedu Štengla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentův kancléř a současný předseda Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář podpoří na sobotním sjezdu strany jako svého nástupce prvního místopředsedu Zdeňka Štengla. Podle Mynáře je logické, aby se úspěšný regionální lídr stal novým šéfem strany, jejímž čestným předsedou je Miloš Zeman.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Vratislav Mynář, Miloš Zeman a Zdeněk Štengl.

Článek

"Mám svého favorita, kterého podpořím i ve svém projevu. Je jím Zdeněk Štengl," řekl Mynář.

Mynář je předsedou zemanovců od roku 2010. Poté, co jej Zeman jmenoval svým kancléřem, slíbil, že z čela strany odejde. Nadále bude pouze krajským lídrem na Zlínsku.

Sedmačtyřicetiletý Štengl je předsedou krajské organizace strany v Pardubickém kraji. Loni na podzim byl zvolen do zastupitelstva Pardubického kraje, kde se stal místopředsedou výboru pro regionální rozvoj a evropské fondy.

Nový prezident Zeman bude čestným hostem čtvrtého sjezdu SPOZ, který se uskuteční v pražském Top hotelu. Tedy na stejném místě, kde slavil vítězství v prezidentských volbách. Na sjezdu Zeman přednese projev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám