Hlavní obsah

Zemanův dopis kvůli uneseným Češkám odveze do Pákistánu osobně náměstek ministra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osobní dopis prezidenta Miloše Zemana, který napsal pákistánskému protějšku Ásifu Alímu Zardárímu kvůli únosu dvou českých turistek, odveze do Pákistánu náměstek ministra zahraničí Vladimír Galuška. Zeman se v pondělí setkal s pákistánským velvyslancem a původně měl dopis předat jemu. O rozhodnutí české stany v úterý informovala mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová

Foto: http://www.hankaatoncadomu.com/

České dívky Hana a Antonie unesené v Pákistánu

Článek

Nakonec ale bylo rozhodnuto, že dopis přímo do Pákistánu odveze Galuška a předá ho kancléři prezidenta.

Podle informací TV Nova není dopis ještě hotový, dolaďují se některé formulace.

Dvě české turistky byly uneseny minulou středu v pákistánské provincii Balúčistán. Úřady o jejich osudu zatím nemají žádné informace. Únosci zatím nikoho nekontaktovali, mohou se ale ozvat i po řadě měsíců.

Situací se od minulého týdne zabývá krizový štáb v čele s šéfem české diplomacie Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a zástupci zainteresovaných složek. Ministr kvůli tomu jednal také se Zemanem.

Hanka a Tonča domů

Kvůli pátrání po unesených dívkách vznikla i facebooková stránka.

Příbuzní obou dívek děkují za podporu veřejnosti a zároveň žádají, aby bez konzultací s nimi či ministerstvem zahraničí nebyly podnikány žádné aktivity k osvobození dívek.

Dívky byly uneseny v polovině března v pákistánské provincii Balúčistán.

Češky, kterým je kolem 25 let, přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu jako turistky. Cílem jejich cesty byla Indie. Z místa únosu je skupina osmi až deseti ozbrojenců odvezla terénním automobilem. Únosci s sebou vzali i policistu, jenž ženy doprovázel, později ho ale z auta vysadili a ponechali si jeho zbraň.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám