Hlavní obsah

Zeman se bude po vzoru TGM scházet s průmyslníky

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se bude po vzoru T. G. Masaryka pravidelně scházet s průmyslníky. Po jednání s hlavou státu na Pražském hradě to uvedl prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Prezident republiky Miloš Zeman

Článek

„S panem prezidentem jsme se shodli, že navážeme na tradici T. G. Masaryka a dvakrát, třikrát do roka se budeme scházet, tak jak se T. G. Masaryk scházel s průmyslníky,“ řekl Hanák na tiskové konferenci po jednání s prezidentem.

Zeman se už na společných setkáních dohodl s hejtmany. Po jednání s nimi prohlásil, že je bude zvát na pravidelné porady expertů v Lánech, kde je prezidentský zámek. Mezi experty, na které se bude Zeman obracet, je například bývalý ministr financí Jiří Rusnok.

S Hanákem se prezident shodl na pokračování podnikatelských misí při prezidentových cestách do zahraničí. V dubnu je v plánu Slovensko a Rakousko. Svaz průmyslu a obchodu ČR bude mise zajišťovat.

„Zajistíme profesionalitu účasti podnikatelské sféry, zajistíme podnikatelská fóra, která se při každé misi v zahraničí dělají. Hlavně se těším, že těch misí bude co nejvíce, protože pan prezident je pro podporu průmyslu, podporu ekonomiky,“ řekl Hanák.

Ocenil také, že Zeman podpořil plán svazu s názvem Česko v černých číslech, který má ekonomiku vrátit k růstu. „To je to nejdůležitější nebrečet na světovou ekonomiku, nevymlouvat se na Brusel, na EU, ale sami zabrat doma, udělat si pořádek,“ poznamenal Hanák. Shoda panovala i v podpoře technického školství a aplikovaného výzkumu.

Zeman připomněl slova ministra průmyslu a obchodu v jeho vládě Miroslava Grégra: „Průmysl nás živil, živí a bude živit“. Zároveň potvrdil, že si v tomto směru s Hanákem porozuměl. „Myslím si, že s panem prezidentem Hanákem jsme našli v této oblasti společnou řeč,“ prohlásil Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám