Hlavní obsah

Rozhodnutí o náměstkovi Sloupovi ČSSD odložila

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Rozhodnutí o dalším osudu náměstka karlovarského hejtmana Václava Sloupa (KSČM) a fungování koalice mezi soc. dem. a KSČM v Karlovarském kraji krajské vedení ČSSD na svém pondělním večerním jednání odložilo na neděli 24. března.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Demonstrace proti Václavu Sloupovi na postu náměstka pro školství.

Článek

„Diskuze byla bohatá, ale k závěru jsme nedošli,“ uvedl náměstek hejtmana a člen užšího vedení krajské organizace soc. dem. Martin Havel. „Protože byla v pondělí už spousta hodin, rozhodli jsme se jednání přerušit a odložit na neděli,“ dodal Havel.

Před více než dvěma týdny hejtman Josef Novotný vyzval KSČM, aby vyměnila na postu náměstka pro školství Sloupa, který řadu měsíců čelí kritice zejména kvůli svému čtyřletému působení v pozici politruka pohraniční stráže v minulém režimu. Kritici poukazují na to, že s takovým profilem by neměl vést zrovna krajské školství.

Demonstrace proti Sloupovi

Proti Sloupovi se v petici postavilo kolem tří a půl tisíce lidí. Na demonstraci se v polovině ledna sešly asi čtyři stovky demonstrantů s transparenty. Ty se objevily i na posledním jednání krajského zastupitelstva v únoru.

Podle Novotného nemůže Sloup plnohodnotně zastávat funkci náměstka pro školství. „Každé jeho rozhodnutí bude špatné,“ vysvětluje hejtman.

Komunisté za svým náměstkem stojí a sami jej odmítli vyměnit, přičemž nabídli soc. dem. výměnu resortů. Tvrdí přitom, že personální obměny vedení kraje jsou nejenom záležitostí KSČM, ale celé koalice, tedy i soc. dem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám