Hlavní obsah

Nový sníh komplikuje dopravu, přibývá nehod

Aktualizováno

Dopravní situaci v České republice zkomplikoval v úterý ráno nový sníh v kombinaci s teplotami pod bodem mrazu. Někde se tvoří námraza, řidiči by proto měli být opatrní. Přesto se od rána stalo už několik nehod.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Článek

Například v Karlovarském kraji, kde po nočním sněžení zůstává na silnicích vrstva rozbředlého sněhu, se stalo hned několik dopravních nehod. Před 07:00 se u Nového Žďáru u Aše srazily dva kamióny a jeden z nich zůstal v příkopu. Šest aut se srazilo na silnici mezi Počerny a Mírovou. Podle krajské policejní mluvčí Kateřiny Böhmové se však obě nehody obešly bez zranění.

Také na Ústecku jsou silnice po nočním sněžení mokré. V Kláštěrci nad Ohří se srazilo osobní auto s nákladním, další osobní auto havarovalo na 40. kilometru dálnice D8 u Lovosic. Obě nehody se obešly bez zranění.

Silnice mohou namrzat

Se sněhovými přeháňkami se v úterý musela potýkat většina krajů České republiky. Například na Havlíčkobrodsku a Žďársku sníh od rána komplikoval dopravu. Jinde na Vysočině jsou silnice suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Ve vyšších polohách Jihočeského kraje leží vrstva ujetého sněhu, někde silnice namrzají. Hlavní tahy jsou holé a mokré. Všechny silnice jsou ale podle dispečinku zimní služby správy a údržba silnic s opatrností sjízdné.

Vozovky mohou namrzat také v Pardubickém a Libereckém kraji, dispečeři proto radí řidičům, aby v těchto místech jezdili s opatrností.

To samé platí například o výše položených silnicích druhé a třetí třídy na Vsetínsku. Ostatní vozovky ve Zlínském kraji jsou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám