Hlavní obsah

Zeman začal úřadovat, před diplomaty odsoudil terorismus

– Praha • Aktualizováno

Miloš Zeman zahájil svou prezidentskou éru setkáním se zahraničními diplomaty. Dorazilo jich téměř 150. Zeman s nimi probíral zahraniční politiku a mezinárodní obchod. Také odsoudil terorismus.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman s chotí Ivanou přijal na Pražském hradě členy diplomatického sboru.

Článek

Při setkání s diplomaty Zeman uvedl, že podpoří mezinárodní obchod, a zdůraznil, že společným úkolem mezinárodního společenství je bojovat proti terorismu. Státy by se podle něj měly vzájemně respektovat a nevměšovat se do vnitřních záležitostí jiných zemí.

Zeman na setkání s diplomaty dorazil zhruba 15 minut po ohlášeném začátku. Svůj projev přednesl v angličtině. V jeho závěru uvedl, že během svých zahraničních cest přiveze do navštívených zemí poměrně velké výpravy českých podnikatelů. "Mohu vás ujistit, že to budou jen podnikatelé úspěšní, nikoli podnikatelé blízko bankrotu," řekl Zeman.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman s chotí Ivanou přijal na Pražském Hradě členy diplomatického sboru.

Nový prezident by měl také v nejbližší době oficiálně jmenovat svého kancléře. Tím se má stát předseda Strany práv občanů Vratislav Mynář.

Mynář nebude šéfovat SPOZ

Mynář v pondělí v České televizi uvedl, že se po jmenování kancléřem s největší pravděpodobností vzdá postu předsedy strany. Nadále chce ale zůstat jejím členem.

Dalšími členy Zemanova týmu se mají stát Hynek Kmoníček, který by měl šéfovat zahraničnímu odboru, a Hana Burianová, jež má mít na starosti tiskový odbor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám