Hlavní obsah

Mlha znovu komplikuje dopravu, někde bylo vidět jen na 100 metrů

I v neděli by měli být řidiči na silnicích velmi opatrní. V několika krajích, včetně Jihočeského, Královéhradeckého nebo Olomouckého, provoz na silnicích komplikovala mlha. Například na Náchodsku byla dohlednost maximálně 100 metrů. Na Olomoucku také mrholilo a horské silnice mohou namrzat, varují silničáři. Podobné problémy měli řidiči i v sobotu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Mlha může místy v několika krajích komplikovat dopravu po celý den

Článek

Mlha ráno komplikovala silniční dopravu také v Jihočeském kraji. Na Jindřichohradecku je kvůli ní maximální dohlednost 100 metrů. Souvislá mlha leží také na úseku D3 na Táborsku, vyplývá to z informací dispečinku správy a údržby silnic.

Na horší viditelnost si řidiči musejí dát pozor rovněž na Písecku, Strakonicku i Českobudějovicku. Mlha po ránu nebyla pouze na komunikacích na Prachaticku a Českokrumlovsku.

Přes den bude podle meteorologů stále mlhavo, někde může i pršet nebo mrholit. Teploty se stejně jako v předchozích dnech vyšplhají k hranici 11 stupňů.

Také v Královéhradeckém a Pardubickém kraji měli ráno s mlhou problémy. Například v okolí Žamberku či na Náchodsku je kvůli mlze dohlednost do 100 metrů. V nejvyšších oblastech Orlických hor na silnicích zůstává ujetá zledovatělá vrstva sněhu, krytá posypem, vyplývá z informací silničářů.

Hlavní silniční tahy v kraji jsou mokré, sjízdné bez omezení. Podle meteorologů by dnes na východě Čech mohlo být zataženo až oblačno, místy může pršet. Nejvyšší denní teploty vystoupají až na deset stupňů Celsia.

Místy souvislá mlha a mrholení čekaly na řidiče i v Olomouckém kraji. Silničáři navíc varují, že některé komunikace mohou namrzat. Na horských silnicích se v lesních úsecích stále drží zbytky sněhu. Motoristé by proto měli volit velmi opatrnou jízdu, vyplývá z dnešních informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Sníh jinak z vozovek v Olomouckém kraji už zmizel, jsou holé a mokré. V regionu je zataženo, místy fouká slabý vítr. Podle meteorologů teplota přes den stoupne až na osm stupňů, na horách maximálně na dva.

Namrzat může ojediněle mlha a mrholení také ve Zlínském kraji. V horských oblastech Vsetínska se stále drží ujetý sníh. Řidiči by proto měli podle silničářů jezdit velmi opatrně.

I na Vysočině dopravní situaci zkomplikovalo mlhavé počasí. Řidiči s ním musejí počítat i po cestě na dálnici D1 v úseku od 94. do 188. kilometru. Na Pelhřimovsku je kvůli mlze dohlednost na komunikacích maximálně 100 metrů, vyplývá z informací dispečinku správy a údržby silnic.

Mlhavo má dnes být také na Havlíčkobrodsku a Žďársku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám