Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným větrem na Moravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem na Moravě. Foukat bude od úterního poledne do středečního večera především na Vsetínsku a Jesenicku. Na horách by vítr mohl mít sílu vichřice.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Na většině Česka bude vát čerstvý jihovýchodní vítr, na Moravě a ve Slezsku bude ale místy s nárazy mezi 14 až 20 metry za sekundu a hřebenech hor kolem 30 metrů za sekundu, uvedli meteorologové.

Varování platí od úterní jedenácté hodiny do středeční 18. hodiny na Vsetínsku, Jesenicku, Bruntálsku, Frýdecko-Místecku a Prostějovsku.

Vítr fouká po celé ČR už v úterý dopoledne, například na Ještědu kvůli němu zastavili provoz lanovky. To se děje asi třikrát ročně. Vítr na vrcholu dosahuje v nárazech až 90 kilometrů za hodinu. "Při takových podmínkách je velký problém zajet tam lanovkou do stanice," řekl ČTK jeden ze zaměstnanců lanovky Richard Vořechovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám