Hlavní obsah

Zeman varuje SPOZ: Že budu prezidentem, vám úspěch ve volbách nezaručí

– Kunovice
Právo, Petr Marek

Vítězství v prezidentských volbách neznamená pro stranu, jejíž kandidát se stal hlavou státu, automaticky i úspěch v parlamentních volbách. Na krajské konferenci Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) v Kunovicích na Zlínsku to v sobotu prohlásil její čestný předseda a budoucí prezident Miloš Zeman.

Foto: Petr Marek, Právo

Miloš Zeman na sjezdu SPOZ v Kunovicích

Článek

„Říká se, že prezidentská strana má v parlamentních volbách automaticky deset procent navíc. Nevěřte tomu! Vyhrává jen ten, kdo má dobré kandidáty, osobnosti, které voliči znají a v nichž mají důvěru a zároveň kdo má kvalitní program, věcný bez populistických slibů, které se čtrnáct dnů po volbách přestávají plnit, co osloví přemýšlivé voliče, kterých je podle mého názoru pořád většina,“ varoval delegáty před možným sebeuspokojením Zeman.

Zároveň poukázal na slabinu Zlínska, a to Vsetínsko, kde SPOZ získala v posledních krajských volbách nejméně hlasů v regionu, čtyři procenta. „Vidím tady kolegu ze Zašové, který mě vždy, když se potkáme, obdaruje slivovicí. Jenže tou se volby nevyhrávají. Uspět v nich lze jen a jen poctivou, tvrdou prací,“ reagoval Zeman na jednoho z delegátů, jenž do Kunovic dorazil právě ze Vsetínska.

Sklenice s všeobecně oblíbeným alkoholem při příjezdu Zemana do Kunovic však cinkaly v taškách mnoha dalších lidí, kteří se na konferenci sjížděli, či se na budoucího prezidenta přijeli jen podívat. Jeden z nich dokonce Zemanovi poté, co od něj získal podpis, daroval láhev hruškovice. Ještě předtím však předseda krajské organizace SPOZ Vratislav Mynář kolegy stačil upozornit, že do sálu s alkoholem nesmí. „Máme tady chemika, který bude každou tekutinu kontrolovat,“ řekl v nadsázce smějící se Mynář.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám