Hlavní obsah

Památná Zemanova věta o popelníčku nebyla určena mně, vysvětluje ředitel ČT

Dotaz budoucího prezidenta Miloše Zemana adresovaný "panu řediteli" stran "popelníčku" se stal jedním z vděčných momentů prezidentské volby. Ředitel České televize Petr Dvořák nyní prozradil, že nebyl adresován jemu.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

V sobotu večer po sečtení hlasů druhého kola prezidentské volby přichází Zeman za doprovodu Dvořáka do budovy ČT. Uvnitř Zeman přehlédne schod a zavrávorá. Oporu najde v blízkých křeslech, do jednoho z nichž se vzápětí usadí, a pronese: "Takže pane řediteli, kde máme popelníček?".

Dvořák v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedl, že on v té době již u budoucí hlavy státu nebyl a Zeman jej tedy o popelníček nežádal. "Poté, co jsem budoucímu prezidentovi ukázal, kde si může před rozhovorem odpočinout, jsem totiž odcházel rovnou do studia na přímý vstup a vedle Miloše Zemana jsem v tu chvíli nestál," uvedl ředitel televize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Únik nahrávky, která se téměř okamžitě objevila na internetu, stál místo jednoho z techniků ČT. [celá zpráva]

Dvořák okomentoval i Zemanovo privilegium porušit zákaz kouření. Podle jeho slov šlo o výjimku, na kterou se do té doby mohl spolehnout pouze Jiří Bartoška. "Jestliže přichází do České televize na první rozhovor nově zvolený prezident, navíc silný kuřák, nepřipadá mi slušné mu říct, že si před vstupem do studia nemůže dát jednu cigaretu," uvedl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám