Hlavní obsah

Zeman po prezidentském slibu poobědvá s politickými špičkami

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miloš Zeman v pátek 8. března po uvedení do úřadu prezidenta poobědvá s nejvyššími ústavními činiteli. Součástí slavnostní akce na Pražském hradě bude i položení věnce k ostatkům sv. Václava v katedrále sv. Víta nebo vojenská přehlídka. Novinky o tom informovala Zemanova mluvčí Hana Burianová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman přijde v den inaugurace na Hrad v devět hodin ráno. Od 10:00 do 10:40 bude probíhat samotný slavnostní akt složení slibu ve Vladislavském sále Pražského hradu. V 10:50 bude zahájena na III. nádvoří Pražského hradu vojenská přehlídka. Potrvá 20 minut.

Následně Zeman položí květiny k ostatkům sv. Václava v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. V 11:40 následuje položení věnce k soše prvního československého prezidenta T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. Na závěr Zeman poobědvá v době mezi 12:15 až 14:00 s nejvyššími ústavními činiteli.

Téma inaugurace se objeví i na sobotní konferenci zlínské organizace Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ), která se koná v Kunovicích. Zeman se jí osobně zúčastní a pronese zde projev. Zlínskou SPOZ vede Vratislav Mynář, o kterém se hovoří jako o budoucím hradním kancléři. Během konference by měly zaznít některé zajímavé podrobnosti, které budou 8. března provázet slavnostní uvedení Zemana do prezidentského úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám