Hlavní obsah

Březen bude zamračený, občas s deštěm

Novinky, jas
Aktualizováno

V březnu by podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mělo převládat oblačné počasí s deštěm či přeháňkami. Nejteplejší počasí očekávají meteorologové koncem úvodní dekády a koncem měsíce, kdy by se odpolední teploty mohly dostávat až k 13 stupňům Celsia.

Předpověď počasí na březenVideo: Novinky

 
Článek

Úvodní dekáda od 1. do 10. března by měla nabídnout především oblačno až zataženo. "Ojediněle se slabým sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v závěru období srážky většinou dešťové," uvedl ČHMÚ s tím, že uprostřed období by mělo být méně oblačnosti. Koncem dekády by veškeré srážky měly být pouze dešťové.

Noční teploty se budou pohybovat mezi nulou a minus šesti stupni, na sněhové pokrývce může být i minus osm stupňů. Koncem období budou teploty kolísat mezi čtyřmi a minus dvěma stupni. Denní maxima očekávají meteorologové mezi dvěma a osmi stupni, v druhé polovině období dokonce mezi sedmi až 13.

V období od 11. do 20. března  by mělo převládat oblačné počasí, které bude doprovázet déšť. Častěji by mělo pršet v druhé polovině období a meteorologové předpokládají, že na horách půjde o srážky sněhové. Noční teploty budou klesat na dva až minus čtyři stupně, denní se dostanou na čtyři až deset stupňů.

V období od 21. do 31. března bude pokračovat zatažené počasí s občasnými přeháňkami. Přechodně by však mohlo být i polojasno. V noci bude rtuť klesat na hodnoty mezi třemi a minus třemi stupni, při zmenšené oblačnosti na minus pět stupňů. Denní maxima budou postupně stoupat a z intervalu čtyř až deseti stupňů se dostanou na sedm až 13 stupňů.

Tato dlouhodobá předpověď je poslední, kterou ČHMÚ v této podobě vydal. Další dlouhodobé výstupy budou k dispozici vždy v sobotu odpoledne a nebudou obsahovat konkrétní data, ale pouze trendy vývoje počasí ve srovnání s dlouhodobými průměry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám