Hlavní obsah

Janoušek opustil nemocnici na revers, léčit se bude měsíc

Novinky, val

Obviněný podnikatel Roman Janoušek, který se před několika dny musel podrobit operaci hlavy, opustil podle jeho advokáta Víta Širokého nemocnici na revers a dál se léčí doma. Rekonvalescence by měla trvat zhruba měsíc. K tomu možná přihlédnou i vyšetřovatelé při určování termínu posledních úkonů nutných k obžalování Janouška.

Foto: Jiří Hardoš, Právo

Rekonstrukce nehody Romana Janouška.

Článek

Kvůli vážnému úrazu hlavy se musel Janoušek v únoru podrobit v Ústřední vojenské nemocnici operaci hlavy. „Klient byl operovaný, má na hlavě 52 stehů,“ řekl Novinkám Janouškův advokát.

Obviněný si musí prostudovat spis a podrobit se poslednímu výslechu kvůli překvalifikování jeho případu z úmyslného těžkého ublížení na zdraví na pokus o vraždu. Počátkem února se však Janoušek nejprve omluvil kvůli chřipce, pak přišel výše zmíněný úraz.

„Policie si vyžádala lékařskou zprávu, obdržela ji a podle toho bude určen termín k prostudování spisu,“ řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí Městského soudu v Praze Štěpánka Zenklová.

Zbývá poslední výslech

Právě prostudování spisu a poslední výslech Janouška schází policii k tomu, aby Městskému státnímu zastupitelství v Praze navrhla podnikatele obžalovat.

Široký přitom odmítl, že by sám žádal o prodloužení lhůty na prostudování spisu. „Není to o tom, co žádám já, ale co žádá policie, která si vyžádala zprávu od ošetřujícího lékaře o tom, kdy bude toho úkonu schopen,“ uvedl.

Janoušek loni v březnu srazil podle policie v opilosti 51letou ženu. Za pokus vraždy mu hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám