Hlavní obsah

Chumelenice jen tak neustane, za hodinu přibývají i čtyři centimetry sněhu

• Aktualizováno

Intenzivní chumelení, které zasáhlo celou Českou republiku, zeslábne až v neděli. Meteorologové v sobotu uvedli, že sněžení je tak silné, že za hodinu přibývají až čtyři centimetry pokrývky. Během odpoledne by mělo sněžení slábnout.

Foto: ČTK

Pro auta jsou zrádné hlavně vedlejší silnice. Naštěstí se po nich nedá jezdit příliš rychle.

Článek

Stanice Libuš Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) od 12:00 do 13:00 zaznamenala až čtyři centimetry za hodinu. Od pátečního do sobotního rána už přitom nasněžilo až deset centimetrů, zejména na jihu a jihovýchodě země.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Sobotní příval sněhu v Praze

Nejsilněji sněžilo v sobotu v poledne na jižní Moravě a na Vysočině. Právě od jihu bude sněžení slábnout.

Během odpoledne by měla chumelenice od jihu pomalu slábnout. Celkově má v sobotu napadnout pět až 15 centimetrů, na východě území až 20 centimetrů. V noci pak meteorologové očekávají dalších pět až deset centimetrů nové sněhové nadílky, stejné množství napadá i v neděli, a to hlavně v Čechách.

Po nehodě na D1 za Brnem ve směru na Prahu se tvořily kolony, kamiony neprojelyVideo: Jan Rákosník, Novinky

V neděli už by se ale mělo začít oteplovat a sněžení začne postupně přecházet ve smíšené srážky a déšť. Denní teploty mohou vystoupat na tři stupně Celsia, v příštím týdnu až na pět stupňů.

Sníh samozřejmě působí problémy na silnicích a také chodcům, kteří se jím musí brodit. Pro majitele domů, kteří musí sníh odklízet, je to nekonečná práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám