Hlavní obsah

Schwarzenberg řešil se Zemanem nové velvyslance

Novinky, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Ministr zahraničí a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg v pátek nečekaně navštívil zvoleného prezidenta Miloše Zemana. Na schůzce se řešily posty velvyslanců, například obsazení ambasády v Moskvě. Zamířit by tam mohl první čs. kosmonaut a eurposlanec za KSČM Vladimír Remek. Zeman a Schwarzenberg se s adepty na místa ambasadorů sejdou po prezidentské inauguraci.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg

Článek

Schwarzenberg zavítal za Zemanem už podruhé za uplynulé dva týdny. Prohlásil, že jde o normální konzultaci s budoucím prezidentem. „Budu informovat o zahraniční politice, což považuji za moji povinnost,“ řekl Schwarzenberg novinářům.

Zeman při odchodu ze své kanceláře v pražské Loretánské ulici uvedl, že se řešily velvyslanecké posty, včetně toho v Moskvě. „Samozřejmě, že ano, to bylo dokonce základní téma této schůzky. Dospěli jsme k názoru, že s panem ministrem a kandidáty na velvyslance po mé inauguraci setkáme a budeme jednotlivé ambasády probírat,“ řekl.

Ministr zahraničí se svým bývalým rivalem z druhého kola přímé volby prezidenta Zemanem jednal poprvé v pátek 8. února. [celá zpráva]

Tématem této první debaty bylo právě i obsazování postů velvyslanců. Konkrétně se oba politici bavili o obsazení velvyslaneckého místa v Rusku. V této souvislosti probírali Remka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám