Hlavní obsah

Do konce února ještě zasněží, začátek března přinese vyjasnění

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco závěr února bude ve znamení oblačného počasí a četných srážek, začátkem března bude nejčastěji polojasno a přeháňky se budou objevovat pouze místy. Stoupat by podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) měly i teploty, které by se v polovině března mohly pohybovat kolem 11 stupňů Celsia.

Dlouhodobá předpověď počasíVideo: Novinky

 
Článek

V období do konce února bude podle meteorologů převažovat oblačno až zataženo s občasným sněžením či deštěm. Postupně by mělo srážek ubývat a samotný závěr měsíce by měl nabídnout polojasnou oblohu.

Noční teploty budou nejprve klesat až k minus osmi stupňům, postupně se dostanou k intervalu mezi nulou a minus šesti stupni. Ještě výraznější skok by měl nastat u denních maxim. Zatímco v úvodu období se teploty budou pohybovat mezi minus pěti stupni a nulou, v závěru února se dostanou na jeden až pět stupňů.

Úvodní březnová dekáda od 1. do 10. března přinese pokračování převažujícího polojasna. Ojediněle se podle meteorologů budou objevovat srážky či mlhy. "Postupně bude většinou oblačno a srážky četnější. Většinou dešťové, na horách smíšené nebo sněhové," uvedli meteorologové.

V noci bude rtuť klesat na minus jeden až minus sedm stupňů, postupně pouze na dva až minus čtyři stupně. Odpolední teploty budou šplhat až k sedmi stupňům.

V období od 11. do 20. března by se mělo vrátit oblačné počasí se srážkami. Na horách se ještě může jednat o sněžení nebo déšť se sněhem. Noční minima očekávají meteorologové mezi třemi a minus třemi stupni, denní mezi dvěma až osmi. Při zmenšené oblačnosti může být i 11 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám