Hlavní obsah

Ministr Kuba: Vláda není TOP 09, abych se ptal Kalouska, co můžu říct

Zatímco ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) v úterý školil ministra průmyslu Martina Kubu (ODS), že nemá oprávnění se vyjadřovat za společnost ČEZ, Kuba se nedal a na svém facebookovém profilu to Kalouskovi vrátil.

Foto: Jan Švábek, Právo

Místopředseda ODS Martin Kuba

Článek

Kuba v úterý odpoledne komentoval situaci v energetické firmě, která má problémy v Bulharsku. Hrozí jí odebrání licence. Kalousek mu vzkázal, že mu něco takového komentovat vůbec nepřísluší. "To je, jako by se vyjadřoval ministr kultury nebo školství," řekl Kalousek.

Podle něj také nemá ministr průmyslu vůbec žádnou odpovědnost, protože většinovým akcionářem je právě ministerstvo financí. [celá zpráva]

Kuba pak na facebook napsal: "Tak jsem se vrátil z Bruselu a koukám, že jsem překvapil Mirka Kalouska, že jsem si jako ministr průmyslu dovolil komentovat situaci ČEZu v Bulharsku. Chápu, že v TOPce, když chce někdo něco veřejně říct, musí se nejdřív poradit s Kalouskem, aby to řekl správně, a jestli vůbec může. Ale nenapadlo mě, že tohle pravidlo chce Mirek rozšířit i na vládu :-))"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám