Hlavní obsah

Exposlanec Wolf se sice skrývá, peněžitý trest ale poctivě splácí

Právo, Aleš Honus

Přestože policie už od konce ledna marně pátrá po uprchlém sociálně-demokratickém exposlanci Petru Wolfovi, na něhož byl vydán zatykač, odsouzený muž poctivě splácí peněžitý trest, který mu kromě šestiletého trestu odnětí svobody v minulém roce uložil Vrchní soud v Olomouci.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Wolf

Článek

Spolu s Wolfem byla k podmíněnému trestu odsouzena i jeho manželka Hana. Wolf má navíc podle rozsudku zaplatit pět miliónů korun, Wolfová jeden milión. První splátka dorazila na účet soudu ještě před vydáním zatykače na Wolfa, druhá v pondělí.

„Manželé Wolfovi včas zaplatili druhé splátky svých peněžitých trestů - Hana Wolfová 100 tisíc korun, Wolf 500 tisíc korun,“ uvedl mluvčí ostravského krajského soudu Jiří Křivský. Dodal, že obě částky přišly z bankovního účtu Hany Wolfové.

Manželé Wolfovi mají k tomu, aby trest spláceli, vážný důvod - podle dostupných informací společně vlastní dvě lukrativní nemovitosti - rodinný dům v Ostravě-Petřkovicích a rekreační chalupu v Krásné na Frýdecko-Místecku. Pokud by nerespektovali nařízený peněžitý trest, hrozilo by jim obstavení majetku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám