Hlavní obsah

Opoziční poslanci děkovali Hegerovi, že vůbec přišel na interpelace

Novinky, jas
Praha

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) sklízel ve čtvrtek ve Sněmovně během odpoledních interpelací potlesk na otevřené scéně. Dočkal se rovněž poděkování a gratulací.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Článek

Heger byl ve čtvrtek interpelován kvůli možnosti vydávání konopí na předpis k léčebným účelům. Jelikož dalšími přítomnými ministry byli v úvodu toliko jeho stranický kolega Karel Schwarzenberg, jehož posléze doplnil Miroslav Kalousek, zahrnuli interpelující poslanci přítomné vděkem.

Vše odstartoval sociální demokrat Václav Klučka, který Schwarzenbergovi a Hegerovi poděkoval za pravidelnou docházku na interpelace. "On vždycky přijde a milerád odpoví, přestože je to jediná interpelace v jeho programu" pronesl Klučka na adresu šéfa diplomacie.

"Taky mi dovolte poděkovat ministru zdravotnictví, který je přítomen přesto, že má dneska narozeniny. Ostatní ministři tady nejsou, ale on tady sedí pokaždé a vždycky vytrvá skoro až do konce," ocenil Klučka.

Kompliment Hegerovi složil i další sociální demokrat Václav Votava, jemuž ministr poděkoval za seriózní diskusi. Při druhé interpelaci Votava vysekl poklonu za to, že na rozdíl od jiných ministrů chodí na interpelace pravidelně. "Chtěl bych vám poděkovat, že nepohrdáte interpelujícími poslanci ani Sněmovnou," dodal, aby vzápětí ministrovi pogratuloval.

V druhé polovině interpelací dorazili i další ministři, takže poslanci se dočkali odpovědi od ministra dopravy Zbyňka Stanjury (ODS) či ministryně práce Ludmily Müllerové (TOP 09). Zatímco ostatní ministři po zodpovězení dotazů opustili sál, Heger setrval coby jediný zástupce kabinetu až do konce.

Interpelace se netěší oblibě u ministrů ani u poslanců samotných. Ty dopolední  musely být přerušeny, neboť Sněmovna nebyla usnášeníschopná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám