Hlavní obsah

Ctím úspěch, řekl Zeman na konferenci SPOZ v Pardubicích

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Miloš Zeman se v roli nastupujícího prezidenta poprvé ocitl na stranické půdě u pardubických zemanovců. Čestný předseda SPOZ se cestou z Prahy na Vysočinu v sobotu dopoledne zastavil v Pardubicích na krajské konferenci strany. Tam mimo jiné prohlásil, že ctí úspěch zemanovců.

Zemanovci budou přijímat s opatrnostíVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

„Ctím úspěch, a proto se 2. března zúčastním i konference SPOZ ve Zlíně, která jako druhá v Česku prošla do krajského zastupitelstva. Nejde ale o trest pro neúspěšné,“ podotkl zvolený prezident.

Pardubice Zeman preferoval nejen kvůli městu na vysočinské trase, ale trochu jako odměnu za úspěch organizace SPOZ Pardubického kraje v posledních krajských volbách. Zemanovci z Pardubicka se dostali jako jedni z mála v Česku do krajského zastupitelstva i rady, kde SPOZ v roli náměstka pro dopravu zastupuje bývalý železniční odborář Jaromír Dušek.

Vesměs mu tykali

Zeman řadu účastníků konference v pardubickém hotelu Zlatá Štika zdravil křestními jmény, což činili i oslovení zemanovci, kteří budoucímu prezidentovi vesměs tykali.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Miloš Zeman na sjezdu SPOZ v Pardubicích.

Programem pardubické konference SPOZ bude mimo jiné volba předsedy, kterým by se měl stát staronový šéf zemanovců Pardubického kraje Zdeněk Štengl.

Po volbách vzrostl zájem o SPOZ

Zemanovci mají nyní v Pardubickém kraji 176 členů v 15 organizacích. „Zájem o členství v pardubické SPOZ po prezidentské volbě výrazně vzrostl. Nyní máme na stole okolo čtyřicítky nových přihlášek,“ doplnil šéf volebního štábu SPOZ Roman Doležal s tím, že strana je otevřena všem slušným lidem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Miloš Zeman na konferenci zemanovců v Pardubicích.

Předseda Štengl nedávno zmínil snahu vystříhat se náboru kariéristů toužících pouze vstoupit do dobře zařízeného domu. „Budeme ostražití při výběru nových členů a formou pohovoru chceme zjišťovat, kde byli, když mohli pomoci,“ doplnil Štěngl. Vodítkem a určitým sítem vůči možným kariéristům je podle Zemana výběr mezi úspěšnými starosty a podnikateli majícími za sebou čitelnou historii. „Tito mají k politice nejblíže,“ poznamenal Zeman.

Miloš Zeman na konferenci zemanovců v PardubicíchVideo: Vladislav Prouza, Právo

Předseda SPOZ Vratislav Mynář reagoval mimo jiné na výrok neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Dienstbiera (ČSSD), který nazval SPOZ lobbistickou skupinkou, vzteklým štěnětem. „Jednoduše neunesl porážku,“ tvrdí Mynář.

Zeman by měl z Pardubic vyrazit do Nového Veselí na Vysočině, kde hodlá trávit několik následujících dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám