Hlavní obsah

Zeman vybírá hradní tým, sešel se s diplomatem Kmoníčkem

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucí prezident Miloš Zeman se v pátek sešel s českým velvyslancem v Austrálii Hynkem Kmoníčkem. Schůzku Novinkám potvrdil předseda Strany práv občanů - zemanovci Vratislav Mynář. O Kmoníčkovi se hovoří jako o možném členovi Zemanova prezidentského týmu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hynek Kmoníček na archivní fotografii

Článek

Miloš Zeman se zajímal o přítomnost a budoucnost pana Kmoníčka,“ řekl Mynář. O tom, že by se Kmoníček mohl objevit v Zemanově hradním týmu, například na pozici šéfa zahraničního odboru, informovaly Lidové noviny.

Spekuluje se také o exministru zahraničí Janu Kohoutovi, v jeho případě ale podle zdrojů Novinek není vůbec nic jisté. Ve hře je též jméno současného šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta.

Zemanova tisková mluvčí Hana Burianová ve čtvrtek prohlásila, že složení hradního týmu v tuto chvíli není dořešeno. „Nadále platí tajemník a šofér,“ uvedla Burianová s odkazem na Zemanova vyjádření. Tajemníkem nově zvolené hlavy státu je Jaroslav Hlinovský.

Jasno by mohlo být po příštím týdnu, který Zeman tráví na Vysočině v Novém Veselí.

Reklama

Výběr článků

Načítám