Hlavní obsah

Klaus se nakonec Zemanovy inaugurace zúčastní

Novinky, jas
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus se 8. března zúčastní dopolední části inaugurace svého nástupce Miloše Zemana. Klaus před časem avizoval, že den po skončení svého mandátu odletí do Spojených států na konferenci. Nebylo proto jasné, zda bude inauguraci přítomen. Informovala o tom Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„To vím docela jistě, 7. března skončím v úřadě a druhý den odletím do Spojených států. Po delší přestávce jsem mohl přijmout pozvání od American Enterprise Institute, který každoročně pořádá setkání špiček americké politiky a akademické sféry,“ řekl koncem ledna Klaus Právu.

O termínu inaugurační schůze obou komor parlamentu rozhodla předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) po dohodě s šéfem horní komory Milanem Štěchem (ČSSD).

Klaus v úterý odpoledne přivítá Zemana na Pražském hradě. Mezi témata o nichž budou hovořit, by mělo patřit i předání úřadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezidentský slib bude možná bez Klause

Sedmého března bude poslední den prezidenta Václava Klause na Hradě. Další den, jak se sám vyjádřil v dřívějším rozhovoru pro Právo, odlétá do USA. To znamená,...

Výběr článků

Načítám