Hlavní obsah

Bulvární televize Pětka ukončila vysílání

– Praha
Právo, jp

Televize Pětka, zaměřená na bulvárně laděné a zábavné pořady, přestala vysílat v pondělí kolem 15:00. V posledních dnech Pětka, která na sebe upozornila především reality show s Ivetou Bartošovou, vysílala pouze reprízy starších pořadů. Výroba nových stála, v televizi panoval chaos a zaměstnanci prý nedostávali mzdu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Celoplošná televizní stanice Pětka zahájila 15. října vysílání pořadem Iveta živě

Článek

O ukončení vysílání informovala společnost Telefónica, jejíž 02 TV nabízela televizní kanál Pětka na pozici 19.

„Společnost 11 TV Production, s. r. o. (subdodavatel společnosti Metropol TV, s. r. o.) na žádost společnosti Metropol TV, spol. s. r. o. ukončila šíření signálu programu TV Pětka. Z toho důvodu není v současné chvíli na pozici 19 žádný vysílaný obsah," uvedla Telefónica.

Stanici, která začala vysílat v polovině loňského října, vlastní spolu s regionální TV Metropol podnikatel Luboš Měkota, zapletený do kauzy Mostecká uhelná (MUS).

Foto: www.petka.cz

Internetové stránky TV Pětka fungují na první pohled normálně. Bystré oko si však všimne, že v programu na další dny už není nic.

Policie už loni v listopadu zmrazila účty a majetek Měkotovi i dalším manažerům spojeným s případem MUS. Od té doby byla Pětka v problémech.

Sama Pětka konec nepotvrdila

V poslední době se spekulovalo o prodeji Pětky. Mluvilo se o tom, že ji koupí podnikatel Zdeněk Bakala. Zájem projevila také společnost Empresa Media vlastnící TV Barrandov, která je spojená s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem.

Empresa Media v pondělí v tiskové zprávě po předběžném auditu ale potvrdila zájem pouze o TV Metropol. O Pětce se v prohlášení nezmínila. Generální ředitelka vydavatelství Empresa Media Kateřina Jelínková v pondělí ČTK řekla, že k ukončení vysílání Pětky se firma nebude vyjadřovat.

Pětka zmíněné informace nikdy oficiálně nepotvrdila. Uváděla pouze, že hledá strategického investora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám