Hlavní obsah

Zeman oficiálně požádal o ochranku pro dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dcera Miloše Zemana nejspíš bude mít ochranku. Nově zvolený prezident o ni ve čtvrtek požádal policii. Potvrdil to náměstek policejního prezidenta Tomáš Kužel. Přidělení bodyguardů musí ještě schválit ministr vnitra Jan Kubice.

Foto: Reuters

Miloš Zeman s dcerou Kateřinou

Článek

"Na základě této žádosti jsem požádal o stanovení intenzity ochrany a chránění této osoby nad rámec právních norem a přeposlal jsem tento dopis ministru vnitra," uvedl Kužel, který s Kubicem o žádosti hovořil. Ministr mu prý přislíbil, že ji brzy podepíše.

Ochranka pro Zemanovu dceru Kateřinu není automatická, na přidělení policejních profesionálů má nárok pouze prezident a jeho žena.

"Nám to ještě nedorazilo. Ale jakmile to dorazí, a pokud policie bude ochranu doopravdy žádat, tak (ministr) žádost bez zbytečných odkladů podepíše," řekl mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Ochrana pro manželku se zvažuje

Náměstek policejního prezidenta uvedl, že Zeman má nyní "standardní" ochranu. V současné chvíli se ale o jeho bezpečnost stará kromě policistů také soukromá bezpečnostní služba. Po inauguraci se podle Kužela intenzita jeho ochrany změní. "Ochranu manželky budoucího pana prezidenta v současné době zatím komunikujeme," dodal.

Zeman po víkendovém zvolení odpočíval na své chalupě v Novém Veselí na Žďársku. Ve čtvrtek odjel zpět do Prahy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám