Hlavní obsah

Remek: Se Šloufem jsem o Zemanovi nemluvil

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslanec zvolený za KSČM a první čs. kosmonaut Vladimír Remek včera popřel tvrzení lobbisty Miroslava Šloufa, že spolu jednali o podpoře Miloše Zemana v prezidentské volbě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Remek přichází na vyhlášení výsledků volby prezidenta do štábu Miloše Zemana v Praze

Článek

Remek zdůraznil, že do doby vyhlášení výsledků volby hlavy státu se Šloufem dva roky nehovořil. „V posledních dvou letech jsme se nekontaktovali. V žádném případě jsme nejednali o podpoře KSČM, volební kampani nebo o věcech kolem Miloše Zemana,“ řekl ve středu Právu.

„Měl jsem kontakt přímo na Miloše Zemana a na lidi kolem něj. Rozhodoval jsem se absolutně samostatně,“ doplnil Remek s tím, že se Šloufem krátce hovořil po dvou letech až v sobotu v Top Hotelu Praha, kde měl Zeman umístěno volební studio.

Europoslanec také sdělil, že se se Šloufem zná poměrně dlouho. „Stejně jako se stovkami lidí v ČR i na Slovensku, od roku 1978, kdy jsem letěl do kosmu,“ řekl.

Remkovu reakci vyvolalo sobotní Šloufovo vyjádření, že vyjednával o podpoře pro Zemana s představiteli politických stran. „Jednal jsem s některými pány, svými vrstevníky, například s Vladimírem Remkem, který je stejně starý jako já a znám ho od jeho návratu z kosmu,“ prohlásil Šlouf.

Remek měl původně kandidovat na post prezidenta za komunisty, z toho ale sešlo. Osobně pak podpořil Zemana, což pak učinila KSČM před druhým kolem přímé volby.

Reklama

Výběr článků

Načítám